Gravid Fysioterapi​

FitnessFys – Mærk forskellen

En gravid kvinde ligger på ryggen og smiler. Hun får gravid fysioterapi behandling af en fysioterapeut der har begge hænder på hendes nakke.

Fysioterapi hjælper med at genskabe normal bevægelse og muskelfunktion, hvis du er skadet, har en sygdom eller en/flere dysfunktion (er). Behandleren er autoriseret fysioterapeut, med masser af erfaring og ekstra kurser. Fysioterapeuten kan hjælpe med at løsne smertefulde muskler, ligamenter, led og nerver gennem bevægelse, øvelser og behandling.

 

FitnessFys tilbyder professionel fysioterapeutisk behandling til gravide. På klinikken har vi en special graviditetspude, der er formet så man ligger behageligt på maven. Der er ekstra plads til mave og barm, som gør at man kan ligge på briksen helt frem til ottende måned.

 

Det er meget normalt at få smerter i lænd og bækken under graviditeten. Tidligt i graviditeten udskiller kroppen et hormon kaldet relaxin, som gør at knogler og led bliver mere ”bløde”. Dette påvirker især bækkenet og lænden. Endvidere bliver musklerne omkring området overbelastet pga. den ændrede struktur (maven vokser og vægten øges). Dette er naturlig del af graviditeten, men kan give store smerter hos nogle.

 

På klinikken ser vi ofte patienter med bækken-, ryg- og/eller iskiassmerter. Hvis du døjer med dette eller andet, så book endelig en tid. Hvis du ikke har ondt, men i stedet trænger til at forkæle dig selv, tilbyder FitnessFys også skøn dybdegående, wellness-massage.

De mest almindelige problemstillinger hos gravide: